Prima Pagină

 

Nicu Alifantis

 

Omul

 

Opera

 

Presa

 

Webring

 

Prima Pagină

 

Nicu Alifantis e cucerit de umor

 

Cantaretul Nicu Alifantis incanta publicul inca de la debutul sau dicografic inregistrat in 1976, cu discul "Cantec de Noapte". Mare iubitor al lui Nichita Stanescu, compozitorul Nicu Alifantis are intotdeauna melodii de suflet, cu versuri profunde, inspirate din viata. Pentru admiratoarele sale, nu putine la numar, am aflat ce mai face barbatul Nicu Alifantis si care este viata lui mai putin stiuta.

Care sunt intentiile dumneavoastra artistice?

Din 19 ianuarie am inceput lucrul in studio la albumul nou, care va aparea in prima jumatate a lunii mai.Titlul inca nu e definitivat, mixajele sunt gata, acum se lucreaza la partea grafica si la track-ul video ale albumului. Este o poveste a adolescentei mele si contine 11 piese, toate noi. Albumul este realizat impreuna cu trupa ZAN (Virgil Popescu - bass, Razvan Mirica - chitare acustice si electrice, Sorin Voinea - clape si Relu Bitulescu - tobe). Mai sunt invitati pe acest album : Marius Batu - voce, Emil Soumah - percutii si Alexandra Itigan si Ruxandra Moldovan - backing vocal. Imediat dupa lansare vom pleca intr-un turneu promotional de cluburi, in 18 orase, urmind ca in toamna sa avem un alt turneu care de asta data se va desfasura in sali de teatre si va cuprinde 12 orase, cu un concert final la Bucuresti. In luna mai, pe 23, vom fi prezenti la Sala Palatului intr-un concert comun cu Alexandru Andries si grupul Colibri.

Sunteti casatori, aveti copii?

Da. Pe sotia mea o cheama Anca si am doua fetite Maria, de 15 ani si Natasa, de 13 ani. Un alt membru important al familiei este Bella, un Welsh Terrier de 1 an si jumatate.

Apreciati femeia si rolul jucat de ea in societate?

Indiscutabil. Despre femei numai de bine, ca sa-l parafrazez pe Nichita Stanescu. Cred ca de foarte multe ori femeia este mult mai abila si mai hotarita decit un barbat. Am intilnit deseori femei care m-au uimit cu realizarile lor.

Ce rol joaca femeile in viata dvs.?

Daca ma refer la femeile din familia mea, pentru ca dupa cum ati observat sunt numai femei in jurul meu, pot spune ca importanta lor este maxima.

Care este subiectul principal de inspiratie in melodiile dvs?

Viata cu ale ei, mai bune si mai rele. Pot spune despre mine ca sunt un om care a beneficiat de o bogata experienta de viata, lucru care m-a ajutat extrem de mult si care mi-a tinut tot timpul treaza imaginatia si inspiratia.

Credeti ca frumusetea este esentiala pentru o femeie?

Cred ca este doar unul din elementele care o pot face interesanta. Celelalte elemente, dupa opinia mea, joaca un rol extrem de important si as enumera doar citeva: inteligenta, umorul, perseverenta, cultura, etc...

Ce va atrage in primul rand la o persoana de sex feminin?

Ochii si miinile.

Cu ce atuuri v-ar putea cuceri o femeie?

Cu inteligenta si cu umorul.

Ce conteaza cel mai mult intr-o relatie?

Prietenia si sinceritatea.

Ce ar putea uni un cuplu si ce l-ar putea destrama?

Copilul, dupa opinia mea, uneste un cuplu iar lipsa acestuia il destrama.

O femeie poate fi numai prietena cu barbatul? Va bucurati de prietenia femeilor sau o preferati pe cea a barbatilor?

Sigur ca da. Consider ca cele mai bune prietene sunt femeile, pentru ca au o rabdare iesita din comun. Personal am foarte putini prieteni, femei si barbati, dar extraordinari.

Sunteti o fire romantica?

Unii zic ca da...

Cum va descurcati cu admiratoarele?

Foarte bine, pentru ca n-am facut niciodata parte din acea categorie de artisti dupa care sa se tavaleasca admiratoarele pe jos si sa-si smulga parul de pe cap. Admiratoarele mele sunt mai blinde!...

Cum ati caracteriza femeia anului 2002?

E foarte greu sa faci o caracterizare, pentru ca discutam de generatii extrem de diferite. Mi-ar placea sa spun despre ea ca e femeie!...

Ce parere aveti despre aventurile de-o noapte? Sunteti adeptul lor?

Intrebare grea pentru un barbat casatorit, asa incit trecem mai departe...

Ce nu suportati la o femeie?

Sa nu te iubeasca...

Ati fost vreodata parasit?

Desigur.

Nicu Alifantis are pe langa talentul muzical si inclinatie catre poezie, debutand in 1997 cu volumul de versuri "Scrisori nedesfacute" aparut la editura Nemira. Cantaretul a scos peste 17 discuri, majoritatea continand melodii devenite celebre dupa lansarea lor. El raspuns intrebarilor noastre cu multa promptitudine, prin e-mail, si tot el ne-a furnizat si fotografiile, dupa ce s-a interesat in prealabil in ce format sa fie trimise acestea.

 

de Oana Grecea